Een kijkje achter de schermen bij Lex Ransijn, BIM manager bij De Nijs

Als BIM manager bij De Nijs houdt Lex Ransijn zich bezig met de implementatie van BIM binnen de dagelijkse werkzaamheden. Ook helpt hij anderen om Solibri te gebruiken binnen een project. Hoewel het als steeds vanzelfsprekender wordt gezien om technologie in te zetten ter ondersteuning en verbetering van de werkzaamheden.

De bedrijfsfilosofie van De Nijs is gebaseerd op bouw, ontwikkeling en onderhoud. “We hebben momenteel 20 projecten lopen, waaronder bejaardenhuizen, gezondheidscentra, supermarkten en monumentale restoraties. Al deze projecten zijn weer anders en we hebben de juiste software nodig om alles onder controle te houden. Daarom gebruiken we Solibri, dit biedt ons een houvast. Ik kan aantonen dat een gebouw correct gemodelleerd is, of niet, en dat het gebouwd kan worden.” aldus Lex Ransijn.

Met Solibri kun je IFC modellen combineren en controleren, objecten classificeren en een mooie presentatie van alle issues maken. Het is eenvoudig en bespaart tijd. Voorheen moest je wachten op papieren tekeningen, nu krijg je een aantal bestanden toegestuurd. Vervolgens combineer je de bestanden en gebruik je de BCF Manager om de issues te delen met teamleden. “We kunnen sneller problemen oplossen, het model verbeteren en een kwalitatief goed gebouw leveren aan onze klanten.”

De Nijs realiseert dankzij BIM en Solibri een tijdsbesparing van 20% op de coördinatie van een project. Met een omzet van 100 -150 miljoen euro is deze investering binnen no time terugverdiend. Daarnaast is papierwerk met Solibri ook verleden tijd. 2D tekeningen zijn niet meer nodig en dit maakt het werk binnen een bouwbedrijf een stuk leuker. Het gebruik van BIM trekt veel nieuwe (jonge) mensen aan binnen de bouw omdat zij hun technische vaardigheden steeds beter in kunnen zetten.

Lex Ransijn laat tot slot nog een aantal van zijn projecten in Solibri zien die hij op dit moment coördineert. Hij navigeert moeiteloos binnen Solibri en toont IFC modellen die hij vergelijkt met de presentaties waarin instructies staan voor zijn teamleden. “Werken met Solibri is kinderspel.”

Door:
Russell Anderson/Solibri
Rosa Van Tour/ KUBUS – Solibri Gold Partner
http://www.kubusinfo.nl/Casestudies/Casestudies/Bureau-s/De-Nijs


Add Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: